Tururi Vinicole & Degustări de vin
Turism & Special Events & Corporate Offers
Restaurant & Hotel

x
9 iunie 2021

Taraboste este acasă la ArtCor

Distribuie prietenilor pe:

facebook twitter pinterest

Taraboste este acasă la ArtCor, la Festivalul Industriilor Creative. Pe 2, 3 și 4 iunie, în Chișinău, a avut loc un Festival plin de creativitate și cu o percepție nouă asupra dezvoltării industriei de creație locală.

Ne mândrim cu faptul că beneficiind de serviciile acestei comunități de profesionisti creativi participă la susținerea lor și vă invităm să le cunoașteți ideile și proiectele prezentate.

Mai mult decât atât, suntem încântați să vă anunțăm, în premieră, că unul dintre proiectele prezentate în cadrul Festivalului va prinde viață, în cel mai scurt timp, chiar la noi la vinărie, în sala cu baricuri. Este vorba despre Proiecția interactivă a legendei vinurilor noastre  sub sloganul „Acasa la Taraboste”, care va oferi vizitatorilor o experientă cu totul nouă și deosebită. De dezvoltarea acestui proiect sunt responsabili Karen Grigorean si Oxana Căpățină, participanți ArtCor, iar rezultatul muncii lor este unul extraordinar de frumos.

„Vinul iubește povești, iar în spatele lui stau mai mereu oameni și legende. Iată anume așa a prins viață legenda vinului Château Vartely. Acasă la Taraboste, în sala de baricuri acolo unde e casa lui Taraboste, chiar pe butoaiele care maturează licoarea va fi povestită legenda creației lui. Totul prin perspectiva și datorită creației acestor tineri minunați de la Artcor.” Andrian Digolean, Château Vartely.

Festivalul Industriilor Creative este organizat de Asociația Companiilor de Creație COR, cu susținerea partenerilor strategici USAID, Suedia și UK, pentru al treilea an consecutiv.

Pe 2 iunie, Excelența Sa Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău Steven Fisher, a inaugurat Festivalul Industriilor creative din Moldova și a participat la o discuție cu rezidenții centrului Artcor și membrii Asociației COR.

În zilele de 3 și 4 iunie, Artcor a prezentat oportunități de finanțare și studii creative,  rezultatele absolvenților cursurilor Școlii Artcor, dar și o conferință pe antreprenoriatul creativ, fiind organizat un Startup Battle.

Asociația COR este nucleul care mișcă dezvoltarea industriilor creative în Moldova, adunând o comunitate activă de 40 de antreprenori ce activează în sub-sectoarele industriilor creative în țară. Festivalul Industriilor Creative este organizat în format hibrid, astfel, anumite activități se vor derula în mediul offline cu prezență fizică, iar evenimentul va putea fi urmărit integral în format online, pe pagina de facebook a Centrului Artcor. De asemenea, pe parcursul lunii iunie vor mai avea loc și alte  evenimente conexe care vor implica comunitatea academică și industria vinului.