Tururi Vinicole & Degustări de vin
Turism & Special Events & Corporate Offers
Restaurant & Hotel

x

Vinăria

Château Vartely are două roluri – cel de vinărie și cel de complex turistic vinicol,
ambele fiind de importanță națională.

Misiunea vinăriei

Château Vartely își propune scopul să devină o perlă  în industria vinificației
și cartea de vizită
a Moldovei.

Știai că?

Podgoriile vinăriei au o suprafață totală de 260 de hectare, 150 dintre ele aflându-se în Zona Centrală a țării, Codru. Iar celelalte 110 hectare în Zona Bugeacului din Sudul Moldovei, Valul lui Traian.

Întreprinderea modernă Château Vartely este utilată potrivit tendințelor contemporane în materia de tehnică vinicolă. Este asigurată atât procesarea, stocarea și îmbutelierea vinurilor, cât și calitatea lor superioară.

Baza companiei constă din ciclul tehnologic închis de producere, începând de la cultivarea strugurilor pe plantațiile proprii, prelucrarea lor, obținerea materialelor vinicole de calitate și maturarea lor, până la îmbuteliere și comercializarea pe piață.

Având podgorii imense, vinăria cultivă diverse soiuri de viță-de-vie:

  • soiuri albe: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Traminer, Feteasca Regală.
  • soiuri roșii: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Rară Neagră, Malbec, Feteasca Neagră, Syrah.

Utilajul, procurat de la producătorii lideri pe piața germană și italiană, are un potențial de prelucrare de 4.000 de tone de struguri pe sezon.

În plus, capacitatea de producție cuprinde două linii automatizate de procesare a strugurilor și două linii de îmbuteliere a vinului cu o viteză de 1.500/ 3.500 sticle pe oră. Astfel, automatizarea acestui proces sporește calitatea produsului finit.