https://www.high-endrolex.com/38

Tururi Vinicole & Degustări de vin
Turism & Special Events & Corporate Offers
Restaurant & Hotel

x

Totem VIORICA

Este disponibil în sticle de:

750 ml
VIORICA – Un vin elegant și complex născut din struguri de soi tânăr, cu parfum local. Culoarea galben-pai cu reflexii verzui vorbește despre un gust proaspăt și ușor. În buchet se dezvăluie arome intense de floare de salcâm și gust armonios. Notele de pere coapte se deschid subtil creând un post-gust învăluit în delicate senzații florale și fructate.
Soiul de viță de vie Viorica este 100% autohton și reprezintă cartea de vizită a Republicii Moldova pe piața internațională. Soiul Viorica este catalogat drept un soi aromat  si datează din 1969. Mai mult decât atât, soiul VIORICA (WIORIKA) este înregistrat și în Catalogul Internațional al soiurilor de struguri ca soi pentru vin.  
Părinții Vioricăi sunt un hibrid interspecific de origine franceză – Seibel 13-666 (matern), iar cel patern e un soi italian considerat un Muscat roșu – Aleatico. Ambii părinți sunt soiuri roșii. Scopul acestor este rezistența la temperaturi, diverse boli criptogamice (boli provocate de putregaiul cenușiu, mana, făinarea, etc) și insecte dăunătoare, cum ar fi filoxera.
Vinul sec Viorica are o culoare de un galben-pai, cu reflexii verzui. Arome intense specifice soiului Muscat: flori albe, cum ar fi flori de salcâm, flori de iasomie, flori de tei. Alte note: citrice, litchii, mere galbene, caise confiate. De asemenea, se pot simți tușe de cimbru, busuioc și alte plante aromatice uscate.
Viorica ocupă o suprafață de 95 ha, inclusiv 26.0 ha luate în evidență pentru producerea produselor vitivinicole cu IGP.

Comenzi online

Aveți posibilitatea de a comanda vinul preferat Château Vartely prin intermediul site-urilor partenere care vă vor livra vinul în cel mai scurt timp și în siguranță:

Achiziții la vinărie

Oferim și posibilitatea de a procura vinurile direct de la magazinul vinăriei:

Tip de vin

Sec alb

Struguri

100% Viorica

Asocieri gastronomice

Salate proaspete, fructe de mare, cașcavaluri.