Prune umplute cu nuci și fierte în vin cu cremă mascarpone
#GatimAcasa și astăzi avem poftă de ceva dulce… Ce ziceți de Prune umplute cu nuci în sirop de vin cu cremă mascarpone!? O rețetă pe cât de ușoară pe atât de delicioasă pentru masa de Paște. Vedeți în video mai jos cum ingredientele noastre tradiționale, vinul și prunele, se transformă într un deliciu demn de stele Michelin. Vă dăm din start un pont: prunele ca prunele, ce culminează cu adevărat rețeta e vinul Château Vartely. Și, pe final, vă recomandăm să savurați prunele cu un vin Pastoral Château Vartely.
Timp de preparare: 110 min | Porții: 4 persoane
Ingrediente:
- Prune umplute cu nuci 400 gr
- Vin sec roșu 150 ml
- Frișcă dulce 200 ml
- Mascarpone 200 g
- Lichior Bailys 40 ml
- Fezalis 4 buc
Mod de preparare:
- Într-o cratiță sau cean prunele umplute cu nuci se pun la fiert împreună cu vinul. Se fierb la foc mare până când ajung la punctul de fierbere, apoi se dă focul încet și se lasă să fiarbă circa 70-80 de minute până cand siropul va scădea.
- Pînă cînd fierb prunele pregătim crema astfel, într-un bol se pune frișca și se mixează până când se îngroașă. În timp ce mixăm se adaugă lichiorul și mascarpone. Se mixează bine până compoziția ajunge la o textură pufoasă.
- După ce prunele au fiert, se scot într-o farfurie și se lasă să se răcească.
- După ce prunele s-au răcit, le ornăm într-un bol decorativ, în 2 straturi: prune și cremă.
- La sfârșit decorăm compoziția cu fezalis.
Poftă bună!