MIEL LA CUPTOR ȘI COȘULEȚ DIN VINETE COAPTE CU MOZZARELLA
În perioada cât #stamacasa, și avem mai mult timp liber că să gătim ce ne place, mai ales că se apropie și Sărbătorile Pascale ne am gîndit să venim cu câteva recomandări super delicioase. Bucătarul Petru Chicu, a pregătit o serie de rețete dar și câteva sfaturi de asociere a acestora cu vinurile Château Vartely.
Pentru cei care țin cu adevărat la tradiții venim cu o rețetă delicioasă de miel la cuptor și coșuleț de vinete coapte. Fraged aromat, condimentat și cu un pic de usturoi această tradițională rețetă va încânta papilele gustative ale oricărui pofticios. Ca și garnitură vinetele coapte completează carnea de miel și adaugă savoare în farfurie.
După ce mielul și legumele vor fi gata și aranjate frumos în farfurii, vă recomandăm să asociați acest deliciu cu un pahar de vin roșu sec, Taraboste Pinot Noir de la Château Vartely – un vin ce se evidențiază prin nuanțe de cireșe și fructe de pădure, ierburi înmiresmate, vanilie și cacao. Toate aceste elemente gustative se combină într-un ansamblu delicat și plăcut.
Timp de preparare: 120 min | Porții: 4 persoane
INGREDIENTE:
- Pulpă fragedă de miel 2,5 kg
- Ceapă roșie 180 gr
- Roșii proaspete 180 gr
- Usturoi 20 gr
- Ulei de măsline 50 ml
- Sare și piper după gust
- Vinete 2 buc
- Roșii Cherry 200 gr
- Perle Mozzarela 150 gr
- Busuioc proaspat 2 crengute
- Ulei de măsline 50 ml
- Sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Pasul 1: Pregătim mielul și marinada pentru el. Într-un bol se dă prin răzătoare ceapa roșie, roșiile, usturoiul, apoi adaugăm uleiul de măsline, sarea, piperul după gust și amestecăm bine.
Pasul 2: Pulpele de miel se spală, se usucă bine, se tranșează în bucățele mai mari sau mai mici după propria dorință.
Pasul 3: Bucățile de miel se ung bine cu marinada obținută și se aranjează pe tava de copt. Marinada care a rămas se adaugă deasupra.
Pasul 4: Se pune mielul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, se lasă la copt pentru aproximativ 90 de minute.
Între timp, cât mielul se coace la cuptor pregătim vinetele.
Pasul 5: După ce le-am spălat și uscat bine, vinetele se taie în jumătăți și se ung cu ulei de măsline după care se aranjează pe tava de copt.
Pasul 6: Roșiile cherry împreună cu perlele de mozzarella se taie în patru, se mărunțesc crenguțele de busuioc și se amestecă toate într-un bol. Se adaugă sare și piper după gust, ulei de măsline și se amestecă din nou. Masa obținută se pune deasupra vinetelor.
Pasul 7: Vinetele umplute se pun la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Puteți să le puneți într o tavă separat sau alături de miel dacă este loc în tavă.
Poftă bună!