Tururi Vinicole & Degustări de vin
Turism & Special Events & Corporate Offers
Restaurant & Hotel

x
20 martie 2018

Chardonnay dulce, o nouă cucerire pe lista lui interminabilă

Distribuie prietenilor pe:

facebook twitter pinterest

Locul I la un concurs internațional. Vinurile moldovenești au fost apreciate de către Organizația Mondială a Comerțului.

Republica Moldova, reprezentată de Compania de vinuri Château Vartely, s-a clasat pe locul I, categoria vin de desert, în cadrul concursului tradițional de vinuri desfășurat anual de către Organizația Mondială a Comerțului (OMC). Marca câștigătoare din partea Republicii Moldova a fost Chardonnay dulce din zona centrală a Orheiului.

Republica Moldova participă pentru a doua oară la acest concurs.

Aprecierea calităţii, aromei şi nuanţei vinurilor a fost efectuată după o formulă stabilită de experții sistemului mondial de comerț, iar acordarea punctajului pentru fiecare categorie de vin a fost realizată de către diplomaţii statelor membre ale OMC, precum şi de către înalţii funcţionari internaţionali ai diverselor organizații cu sediul la Geneva.

La concursul din acest an și-au etalat produsele vinicole companiile din 45 de state, inclusive Australia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Chile, Federația Rusă, Franța, Grecia, Ungaria, Italia, Israel, Mexico, Republica Moldova, Peru, Portugalia, România, Slovacia, Elveţia, SUA, Uruguay, Noua Zeelandă, Regatul Marocului, Spania, Ucraina.