Tururi Vinicole & Degustări de vin
Turism & Special Events & Corporate Offers
Restaurant & Hotel

x
10 aprilie 2018

Acasă la Taraboste

Distribuie prietenilor pe:

facebook twitter pinterest

Compania Château Vartely a avut o plăcere deosebită să găzduiască un grup de oameni excepționali din lumea vinului, bloggeri și fotografi din România în perioada 27-31 martie 2018. Oaspeții au avut parte de o aventură inedită sub genericul „Acasă la Taraboste”.

Motivul pentru care pasionații de vin au făcut cale lungă a fost un infotur de a se familiariza cu producerea vinurilor din Republica Moldova fiind impresionați de pasiunea cu care moldovenii produc și promovează vinul.

Pe parcursul infoturului, oaspeții au reușit să savureze vinurile și să descopere atracțiile turistice ale Moldovei datorită programului divers care a cuprins mai multe activități și deplasări: turul vinăriei Château Vartely, plimbare off-road, vizită la complexul cultural Orheiul Vechi, culminând cu o cină gastronomică în care au fost degustate mai multe vinuri speciale.

Printre invitați s-a numărat și preşedintele Asociaţiei Somelierilor din România, Marian Timofti, care a menționat următoarele: „Personal am fost foarte foarte uimit şi plăcut impresionat de tot ce am văzut. Mă refer, punerea în valoare nu neapărat al vinului ci a zonei, a regiunii, a ţării în special. Deci oamenii de aici nu se zbat să promoveze doar vinul ci tot cumulul ăsta de enoturism”.

Ludmila Gogu, director Château Vartely, a menționat: „Pentru noi este o deosebită plăcere să avem în calitate de oaspeți, persoane notorii din lumea vinului, bloggeri, jurnaliști și fotografi din Romania, care au venit să ne descopere vinurile. Prin intermediul lor dorim să transmitem tuturor românilor că avem vinuri de calitate, oameni pasionați de producerea lui, care își depun sufletul în fiecare picătură de vin și atracții turistice care merită de vizitat. Invităm pe toată lumea să vină și să descopere ospitalitatea Moldovei, vinul și gastronomia.”

Svetlana Matvievici, blogger, inițiatoarea proiectului #DescoperaMoldova: ”Bucură faptul că vinăria Château Vartely este în pas cu noile tendințe de promovare și a hotărât să lanseze un nou vin, organizând un eveniment restrâns pentru oamenii pasionați de vin. „Acasă la Taraboste” a fost mai mult decât un infotur. Ne-am simțit parte a istoriei lui Taraboste și am avut onoarea să scriem și noi câteva file din această poveste „pur aristocratică”. Vedeta evenimentului a fost noul vin -Taraboste roșu 2015 – un cupaj dintre Cabernet Sauvignon 70% și Merlot 30%, baricat timp de 18 luni în butoaie de stejar.

Impresiile participanților le puteți găsi urmărind pe rețele sociale hashtag-urile #Taraboste #ChateauVartely #premiumwines #DescoperaMoldova  sau video-ul de mai jos!

Un film realizat de Alin Popescu, Sony Image Ambassador în România.