https://www.high-endrolex.com/38

Tururi Vinicole & Degustări de vin
Turism & Special Events & Corporate Offers
Restaurant & Hotel

x
30 aprilie 2020

#GătimAcasă

Distribuie prietenilor pe:

facebook twitter pinterest

Șalău în crustă aurie pe pat din praz și ardei dulce

#gatimacasa deja de zile bune, așa că, poate vă prinde bine această rețetă delicioasă de șalău în crustă aurie pe pat de praz și ardei dulce, pregătită de bucătarul Petru Chicu. O mâncare festivă (dacă tot mâine e 1 mai),  perfectă pentru o zi de sărbatoare în familie și, deși sună sofisticat, e foarte ușor de preparat!  Și pentru că vinul alb e prieten bun cu peștele, vă recomandăm să asociați acest șalău absolut delicios cu un vin demn de o cină  specială alături de cei dragi – Taraboste Alb 2017.

Taraboste Alb 2017 este un cupaj elegant ce se remarcă prin arome de pepene galben, pere, fructe tropicale și miere cu nuanțe de agrișe pe final. Vinul are un gust bine structurat cu note minerale și nuanțe de stejar ce evoluează într-un post gust lung.

Timp de preparare: 60 min | Porții: 4 persoane

Ingrediente:

  • Șalău proaspăt 1 kg
  • Faină tempura 100 g
  • Foi de plăcinte filo 200 g
  • Ulei 500 ml
  • Praz 350 g
  • Ardei capia 250 g
  • Unt 100 g
  • Vin sec alb 50g
  • Cașcaval topit 150 g
  • Sare și piper după gust

Mod de prepare:

  1. Peștele se spală, se usucă bine și se tranșează. Fileul obținut se taie în bucăți egale de 15-20 g. Bucățelele de pește se sărează și se piperează după gust.
  2. Într-o farfurie, se pregătește amestecul din făină tempura cu apă. Amestecul trebuie să aibă o consistență destul de subțire.
  3. Foile de plăcinte filo se taie mărunt în șuvițe de grosimea de 1-2 mm, gen tăiței de casă.
  4. Într-un cean, se încinge uleiul până la 200 de grade.
  5. Fiecare bucată de pește o trecem prin amestecul de făină tempura cu apă, apoi prin foile de plăcinte filo tăiate mărunt și o călim 1.5 min în uleiul încins.

Pregătim patul din legume.

  1. Ardeiul și prazul se spală, se usucă și se taie în bucățele lungi și subțiri.
  2. Într-un ceaun, se încinge untul în care se călesc legumele până se rumenesc puțin.
  3. Spre final se adaugă vinul sec alb iar peste 3 min se adaugă și cașcavalul topit. Se mai lasă câteva minute la foc. Se adaugă sare și piper după gust.
  4. După ce sunt gata peștele și patul din legume, le aranjăm în farfurie.

Poftă bună!